Met Zehnder lever je de beste prestaties.

De nieuwe standaard van ventilatietechniek.

Met Zehnder lever je de beste prestaties.

Frisse concepten dankzij Zehnder-ventilatietechniek.

Frisse concepten dankzij Zehnder-ventilatietechniek.

De ventilatiesystemen van Zehnder passen in alle woningen: van appartementen tot oude gebouwen en passiefhuizen.

In moderne gebouwen zoals passiefhuizen, is de sterke isolatie nadelig voor het binnenklimaat en daarmee voor de gezondheid van de bewoners. Ventilatiesystemen zijn hier dan ook onmisbaar. Met de ventilatiesystemen van Zehnder blijven je klanten gezond, besparen ze energie en verhogen ze de waarde van hun vastgoed. Drie vliegen in één klap dus.

Trouwens: Ben je bezig met het ontwerpen, installeren of vervangen van een ventilatiesysteem? We helpen je graag bij je project met specifieke trainingen, software en andere services.

Beleef een dag met Zehnder

Beleef een dag met Zehnder

Het belang van gezond wonen

Het belang van gezond wonen

Een gezond binnenklimaat en uitgebalanceerde luchtvochtigheid hebben een enorme invloed op ons welzijn. In het ergste geval leidt "verkeerd" wonen tot ziektes, bijvoorbeeld doordat schadelijke stoffen in de lucht of in het interieur blijven hangen. Zo veroorzaakt een te hoog CO2-gehalte hoofdpijn en maakt het je moe.

Te droge lucht in huis beschadigt de huid. Dit zorgt ervoor dat virussen en bacteriën gemakkelijker door de huid kunnen dringen. Als de lucht te vochtig is, ontstaat er snel schimmel in huis. Dit kan longziekten veroorzaken.

Met Zehnder ventilatiesystemen draag je bij aan de gezondheid van je klanten. De systemen zijn uitgerust met luchtfilters, zodat er geen schadelijke stoffen uit de omgeving in huis kunnen komen. Schadelijke stoffen in het interieur worden met de verbruikte lucht naar buiten afgevoerd. De ventilatiesystemen voorkomen bovendien schimmelvorming en houden de luchtvochtigheid in huis op een gezond niveau.

Hoe balansventilatie bijdraagt tot gezond leven:

Een recente studie toonde interessante feiten aan over hoe gebalanceerde ventilatie bijdraagt aan een gezond leven. Ontdek in onze gratis whitepaper:

"Hoe balansventilatie beter presteert dan raamventilatie"

Verbreed je kennis.

In onze Zehnder Academy leer je alles over ventilatietechniek. Onze opleidingen richten zich op installateurs, architecten, vakmensen, ingenieurs en technici.

Bekijk ons webinaraanbod.

De beste producten voor echte professionals

De beste producten voor echte professionals

Met Zehnder ben je verzekerd van de meest hoogwaardige ventilatietechniek.

Jouw voordelen – onze belofte

Jouw voordelen – onze belofte

Webinar Woensdag

Schrijf je in voor onze webinar over binnenklimaat en gezondheid.

Uitstekende kwaliteit

Profiteer van onze decennialange ervaring in ventilatietechniek. Onderscheidingen zoals het SKZ-keurmerk bewijzen onze kwaliteit, en jouw expertise.

Bestellen

Interesse in een product van Zehnder? Ontdek waar je onze producten kan kopen.

FAQ

FAQ

 • question_answerWelk ventilatiesysteem is geschikt voor mijn project?

  Het budget en de woning van uw klant bepalen welk ventilatiesysteem het juiste is: voor eengezinswoningen raden wij een centraal ventilatiesysteem aan, , terwijl een decentraal systeem meer geschikt is voor kleinere appartementen of individuele kamers.

  Hier vind je alle ventilatiesystemen van Zehnder

 • question_answerHoeveel energie verbruikt een ventilatiesysteem van Zehnder?

  Zehnder-ventilatiesystemen met warmteterugwinning recupereren tot 20 keer meer energie uit de afvoerlucht dan de ventilatoren daadwerkelijk verbruiken. Op deze manier vermindert een gecontroleerde woningventilatie het stroomverbruik aanzienlijk.

 • question_answerMijn klant is een allergiepatiënt. Is gecontroleerde woningventilatie zelfs voor hen geschikt?

  Zeker en vast! Ventilatiesystemen van Zehnder zijn eigenlijk ongelooflijk hypoallergeen. Extreem fijne filters zorgen ervoor dat er geen pollen in huis komen.

 • question_answerKan ik een Zehnder-ventilatiesysteem achteraf inbouwen?

  Ja, je kan onze decentrale en centrale ventilatiesystemen achteraf inbouwen, bijvoorbeeld in het kader van een renovatie- of verbouwingsproject. Als u een ventilatiesysteem achteraf wilt inbouwen, kan u onze Youtube-video bekijken om te zien hoe dat moet.

 • question_answerHoe kunnen ventilatiesystemen mij helpen in deze tijden van het coronavirus?

  Het coronavirus heeft voor veel onzekerheid gezorgd. Maar één ding is zeker: een comfortabel ventilatiesysteem helpt het aantal virusdeeltjes binnenshuis te verminderen en de muffe lucht met succes naar buiten te brengen.

  De comfortventilatie werkt puur als een buitenluchtsysteem en zorgt voor een continue toevoer van verse, gefilterde buitenlucht en verspreidt deze over de verschillende ruimtes in het gebouw, waardoor eventuele verontreinigingen in de lucht snel worden verdund. De muffe en vervuilde lucht wordt niet hergebruikt, maar wordt in plaats daarvan naar buiten afgevoerd. Toevoer- en afvoerluchtkanalen worden van elkaar gescheiden.